Korábban nem létező hadszíntér keletkezett

Hende: fel kell készülni a kibernetikai biztonságot fenyegető veszélyekre

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint fel kell készülni a kibernetikai és az energiabiztonságot fenyegető veszélyekre.

2011.04.29 14:53MTI

A tárcavezető pénteken, a Nyugat-magyarországi Egyetem Társadalomtudományok, Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézet szombathelyi szimpóziumán azt mondta, a NATO a stratégiai koncepciójában komoly figyelmet szentel az új veszélyeknek, és még az idén új kibernetikai irányelveket és cselekvési tervet dolgoz ki.
   
Úgy fogalmazott: forrongó, változó világban élünk, új típusú fenyegetések jelentek meg; a tömegpusztító fegyverek terjedése és a terrorizmus fenyegetettsége mellett nagyobb szerepet kapnak a technikai fejlődésekből fakadó, a kibernetikai és az energetikai biztonságot fenyegető veszélyek, amelyekre a közösségeknek fel kell készülniük. E veszélyek miatt a hadtörténelem új fejezete nyílt meg, és korábban nem létező hadszíntér keletkezett - közölte Hende Csaba a magyar EU-elnökséghez kapcsolódó tanácskozáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.