Botrány Kabulban

Koránból WC-papír: letartóztatták az afgán újrafeldolgozó üzem vezetőjét

Gyaníthatóan elrongyolódott Koránokból készítettek WC-papírt egy kabuli gyárban: a szóban forgó újrafeldolgozó üzem vezetőjét, illetve két társát letartóztatták - közölte kedden az afgán főügyészség.

2011.04.19 18:13MTI

A kabuli rendőrség szerint az üzemet mintegy ezer feldühödött tüntető támadta meg hétfőn, és komoly károkat okozott benne. Amanullah Iman, a főügyész szóvivője a "szent könyvek iránti tiszteletlenségnek" nevezte a tettet, és közölte, hogy az ügyben nyomozást indítottak, és szigorúan fognak eljárni.

A gyanú alapjául az szolgált, hogy a gyár belsejében a Korán több példányára bukkantak.

A vallásos Afganisztánban többnapos tiltakozások törtek ki, miután egy amerikai lelkipásztor március 20-án elégette a muszlimok szent könyvének egy példányát.

A megmozdulások során 24 embert megöltek, csaknem 140-en pedig megsebesültek. A halottak között volt az ENSZ hét külföldi alkalmazottja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.