A Korán-égetés miatt demonstráltak

Agyonkövezték és lelőtték a tüntetőket Afganisztánban

A tartományi kormányzó szóvivője közölte: öt ember meghalt, 46 pedig megsebesült szombaton a dél-afganisztáni Kandahárban, miután zavargásba torkollott egy közelmúltbeli egyesült államokbeli Korán-égetés miatt rendezett tüntetés.

2011.04.02 10:13MTI

A helyi kórház egyik orvosa elmondta, hogy a holttesteket, illetve a sebesülteket lőfegyverből leadott lövések, illetve kődobálás okozta sérülésekkel szállítottak be a kórházba.
   
Az incidens körülményei egyelőre nem ismertek.
   
Kandahár a vallási fanatikus muzulmán tálib mozgalom egyik fellegvárának számít Afganisztánban.
   
A Korán-égetés miatti tiltakozó afgán tüntetők pénteken megrohanták az észak-afganisztáni Mazari-Sarífban lévő ENSZ-képviseletet, s legalább 12 embert megöltek, köztük hét ENSZ-alkalmazottat.
   
Terry Jones amerikai keresztény lelkipásztor, aki tavaly a nemzetközi tiltakozás hatására elállt a koránégetéstől, március 20-án mégis elégette a muzulmánok szent könyvének egy példányát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.