Lecsaptak a gyanútlan rendfenntartókra

Afganisztán: ötven rendőr a tálibok fogságában

Az afganisztáni tálibok - saját állításuk szerint - ötven rendőrt ejtettek túszul az ázsiai ország északkeleti részén.

2011.03.27 12:22MTI

Zabiullah Mudzsahid tálib szóvivő vasárnap közölte: a Nurisztán tartományból származó rendőröket azt követően fogták el, hogy befejeződött kiképzésük. Tudósítóknak küldött e-mail-üzenetében a szóvivő arról számolt be, hogy a rendőrökre lesből csaptak le, miután tudomást szereztek arról, hogy átutaznak Kunár tartományon.
   
A tartományi rendőrfőnök megerősítette a túszejtés hírét, és elmondta: a tálibok szombaton négy járművet tartóztattak fel Sar-Dara térségében, majd több tucatnyi embert foglyul ejtettek. A rendőrfőnök nem tudta pontosan megmondani, hogy hányan kerültek a tálibok fogságába, és azt sem, hogy mindannyian kiképzett rendőrök voltak-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.