"Orbánt elmeosztályra!"

"Az én miniszterelnököm Gyurcsány Ferenc"

Újfent gyűlésre hívta népét a baloldal önjelölt megmentője, a magyar demokrácia védőangyala. Az igazi demokrata.

2011.04.18 08:26ma.hu

Aki a demokrácia védelmében ezt bírta emelvényén megfogalmazni: „akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják, azoknak nem lesz bocsánat.” A ma.hu a tömegből szívta magába a gyurcsányi demokrácia esszenciáját.

Tüntetés cunami zúdult Budapestre. Az elmúlt néhány napban demonstráltak a szakszervezetetek, a rendőrök, a tűzoltók, egy facebookos kezdeményezésnek köszönhetően a civilek, míg szombatra a Gyurcsány-hívek kaptak meghívót a Batthyány örökmécseshez. A helyszínre menet a GYF-fanatikusok a Kossuth téren rendvédelmisek felvonulásába botlanak. Taps és bíztatás mindkét oldalról. Összeérnek a lelkek, párásak a tekintetek.

Su-nyilas veszély

„Hát, hol van most a csőcselék?!” – trenírozza nyugodtabbnak tűnő társait egy ötvenes hölgy. - 2006-ban is az a fideszes banda csinálta a balhét! Busszal szállították őket vidékről! – kontráz a csoport másik tagja. Akárki, akármit mond, az én miniszterelnököm még most is Gyurcsány Ferenc – zárja a szellemi párbajt a trió eddig csendes résztvevője. Közeledünk az örökmécseshez, egyre erősödik a balliberális sajtó jelenléte: a fal mentén könyvárus kuporog, a pulton Debreczeni kötetek sorakoznak. Egy fa árnyékában Népszavát osztogatnak, míg néhány lelkes aktivista Klubrádiót megmentő csekkel operál. A sajtótribün hátán transzparens pihen: „Orbánt elmeosztályra!”.

A műsor házigazdája az ország kvíz mestere, Vágó István. Okkersárga kabátjában játékra invitálja közönségét, közben kisebb szúrásokat helyez el a kereszténységgel és a Himnusszal kapcsolatban. Az első felszólaló Iványi Gábor, metodista lelkész szerint su-nyilas veszély terjeng. Időközben megérkezik Gyurcsány is, csattannak a puszik, néhány lelkes rajongó pedig autogrammal gazdagodik. A színpadon Andresew Iván következne, levelét magyar hangja Váradi Júlia tolmácsolja. A Népszava publicistája nyolc év kínos kormánypárti év után ismét elemében érzi magát. Glosszájában újabb és újabb demonstrációkra hívja barátait. Bauer Tamás egy új pártállam és az önkényuralom kiépítésére figyelmezteti a néhány ezres tömeget, majd Dávid Ibolya egyik kebelbarátja érkezik. Kerék-Bárczy Szabolcs, az egykori MDF egykori szóvivője szerint betelt a pohár. Tébolyult intézkedésekről és aljas célokról beszél. Véleménye szerint Orbán Viktor hazudik és ügyeskedik.

Húsvéti alkotmány, pünkösdi királyság

Nagy sokára végre felzúg egy „Orbán takarodj”, de a hangulat mégsem az igazi. Egyre több a fáradó tekintet, strapás másfél órán át fülelni a demokrácia védőbástyáinak szóvirágait. Gyurcsány pedig még mindig sehol. Egy etnográfus következik, majd egy szakszervezetis, akit Oláh Ibolya követ. Vágó végül megkegyelmez, és felkonferálja a Ferit. „Húzzunk bele!” – éled a nép. Gyurcsány jó úttörőként tizenkét ponttal érkezik. „Vádolom Orbán Viktort és kormányát!” – zúgja az övéi felé. Az MSZP volt elnöke többek között azt rója fel riválisának, hogy elárulta a Köztársaságot; meghamisítja és ellopja történelmünket; lábbal tiporja a magyar sajtót; politikai célokra használja az ügyészséget; megfélemlíti a bíróságot; szétzilálja a közszférát; elszigeteli Magyarországot Európától és a világtól. Végül pedig: egyeduralomra tör. 

Gyurcsány céljairól is beszél: „Azért dolgozunk, hogy a húsvéti alkotmány pünkösdi királyság legyen!” Mint mondja, nem Orbántól kell megszabadulni, hanem az orbánizmustól. Igazi demokrataként a hatalmon lévőknek üzen: "akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják rosszhiszeműen, azoknak nem lesz bocsánat." Hívei pedig tapsolnak. A demokrácia nevében. Érdekes három év elé néz Magyarország…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.