A fejlesztésről is gondoskodni kell

L. Simon László: törvénnyel kellene védeni a Velencei-tó értékeit

L. Simon László (Fidesz), a terület országgyűlési képviselője szerdán azt mondta: a legmagasabb jogszabályi szinten kell védeni a Velencei-tó értékeit, s gondoskodni a fejlesztéséről, ezért szükség lenne a Velencei-tó törvény megalkotására.

2011.04.06 20:30MTI

"Politikai szinten" már kezdeményezte a képviselő a jogszabály megalkotását, s bízik benne, hogy még az idén eljutnak a törvénytervezet elkészítéséig. "Más kérdés, hogy a kormányzat ezt fogja-e támogatni. Nagyon remélem, hogy magam mellé tudok állítani olyan képviselőket, illetve a kormánynak azokat a tagjait, akik felismerik ennek szükségszerűségét" - tette hozzá.
   
A Velencei-tó jelenleg nem kiemelt turisztikai térség, L. Simon László szerint ezen is változtatni kell.
   
A képviselő elmondta, osztja azoknak a civil szervezeteknek a véleményét, amelyek szerint le kell bontatni Velencén a Velencei-tó kapuja elnevezésű, európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében, a tópart közelében betonaljzatra épített napozóteraszokat határoló szélfogó falakat.
   
"Napozóteraszra ilyen hatalmas árnyékot vető falakra nem hiszem, hogy szükség lenne, borzalmasan nézne ki, (...) ezekre a betonförmedvényekre nincs szükség a tóparton" - mondta a képviselő.
   
A szélfogó falakat "esztétikai okokból" a vízügyi hatósággal egyeztetve 30 napon belül lebontatja az önkormányzat - közölte Oláhné Surányi Ágnes, Velence független polgármestere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.