Szombaton kevesebb lesz a kutyapiszok a járdákon

Kutyások takarítják a fővárost

Takarítási akciót tartanak a városban élő kutyatartók szombaton a Szabadság téren Budapesten.

2011.03.31 19:10MTI

A Szabad a tavasz elnevezésű nagytakarításon a város vezetői és a felelős kutyatartók összefogással tisztítják meg a teret a kutyapiszoktól. Míg a nagyok takarítanak, a kicsiket kutyás programokkal, a gazdikat pedig "chipezéssel" és tanácsadással várják. A szervezők két kutyapiszokkukát avatnak fel, de magajándékozzák a teret kutyatartásra alkalmas fűmaggal is - közölte a szervező.
   
Az EB OVO Egyesület és a Vigyél Haza Alapítvány közösen hívja fel a figyelmet a felelősségteljes városi kutyatartásra, melynek egyik fontos része a közterületek tisztán tartása, a másik az ebek chipezése. Az elterjedt chiprendszer mit sem ér, ha a gazdik nincsenek regisztrálva, ezért a rendezvényen a regisztrációs díjat átvállalják a kutyatartóktól. Ennek érdekében a szervezők azt kérik, hogy a kutyás gazdik oltási könyvet vigyenek magukkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.