Kiakadt a koalíció Bokrosra is

A nemzeti jelképeket gyalázzák a szocik?

A nemzeti jelképeket becsmérli külföldön a magyar baloldal - állította csütörtökön Brüsszelben kiadott közleményében az Európai Parlament magyar néppárti képviselőcsoportja (Fidesz-KDNP).

2011.03.31 10:53MTI

A közlemény szerint "az MSZP EP-képviselői, valamint Bokros Lajos, a médiatörvénnyel kapcsolatos rágalomhadjárat kifulladása után most újra hazugságokkal teli körlevelekben hangolják hazánk ellen az uniós intézményeket".

"Az új alkotmánnyal kapcsolatos, Brüsszelben a magyar szocialisták által terjesztett "tájékoztató levelek" nyíltan becsmérlik a magyar államiság jelképeit" - áll a közleményben. - Mind az MSZP, mind Bokros Lajos kifogásolják az alaptörvényben szereplő Isten, áldd meg a magyart kifejezést, meg sem említve, hogy az a magyar Himnusz kezdő sora. Az MSZP szerint emellett a Szent Korona megemlítése a Magyar Királyság területi folytonosságát szimbolizálhatja, ezáltal ellenérzéseket keltve a szomszédos országokban."

"Az MSZP veszélyesnek tartja - az állítólagosan az alaptörvény tervezetben szereplő - határon túli magyarok szavazati jogát, amely túlzott politikai befolyáshoz juttatná Magyarországot az uniós intézményekben. Ez szerintük pénzügyi következményekkel járhat és konfliktusokhoz fog vezetni a környező országokkal. A valóság az, hogy az új alaptörvény nem rendelkezik a határon túli magyarok szavazati jogáról" - írták a néppárti képviselők.


Bokros Lajos ugyanakkor "körlevélben kifogásolja, hogy az új magyar alaptörvény a határon túli magyarokat is a nemzet részének tekinti" - tették hozzá.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az MSZP nem képviseli választóit az alaptörvénnyel kapcsolatos vitában, külföldön aktívan dolgozik az ország lejáratásán. A Magyar Néppárti Képviselőcsoport felszólítja a baloldali politikai erőket, haladéktalanul hagyjanak fel azzal, hogy Magyarország ellen uszítják az uniós intézményeket és a nemzetközi közvéleményt" - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.