Heller Ágnes viszonya a valósággal

Mégsem történt rendőri brutalitás 2006-ban?

Sem szemkilövetés, sem kínzás - békés őszt ünnepelt Magyarország 2006-ban. Legalábbis Heller Ágnes szerint, aki Brüsszelben terjesztette erről az igét március elején. Az MSZP nőnap alkalmából kitüntette a filozófusasszonyt.

2011.03.09 11:12ma.hu

Heller Ágnes lassan két hónapja kis hazánk új médiacelebje. Filozófusként nem egy dicséretes egyedfejlődés mindez, azonban az elmúlt időszakban Heller mindent megtett azért, hogy róla szóljanak a hírek. Első alkalommal Budai Gyula bejelentése kapcsán került középpontba: napokig arról cikkeztek, hogy több tíz millió forintért milyen filozófiai műveket fordítottak magyarra (jó részét már korábban lefordították magyarra mások), majd jött a revans. Német kebelbarátok segítségével nyílt levelet fogalmaztak, melyben politikai üldöztetésnek minősítették a nyomozás megkezdését, és természetesen bedobták a rasszista kártyát. Heller azonban nem elégedett meg ennyivel. Március elején Brüsszelben haknizott, ahol az uniós parlamentben azt találta mondani 2006 őszéről: „senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak meg.”

Tette mindezt úgy, hogy az ominózus időszak idején Amerikában tartózkodott. Nem az Astoriánál, nem is az Erzsébet híd lábánál, hanem több ezer kilométerrel arrébb egy másik kontinensen. Heller egyébként a liberális értelmiség nevében emelkedett szólásra Brüsszelben, azok nevében, akik eredetileg az emberi jogokért küzdenek. Vajon miként nevezhető e témakörök élharcosának az, aki alapvető tényeket tagad?

Az Országos Mentőszolgálat ugyanis 128, az ÁNTSZ 150 civil sebesültről adott tájékoztatást. Az utcai támadások következtében 134 esetben következett be súlyos sérülés: 14 szemkilövés, 39 fejlövés, 39 nyak-, nyakivéna-lövés, 16 esetben gerincsérülést okozó lövés történt egy alapítvány adatai szerint. Arról lehet moralizálni, hogy az áldozatok követtek-e el bármilyen törvénysértést, de a sérüléseket és a rendőri brutalitást letagadni? Elképesztő!


Ahogy az is, hogy mindezek után az MSZP-ben most vasárnap kitüntetésekkel halmozták el Heller Ágnest. Volt virág, ajándék, csattantak a puszik, és önfeledten tapsikolt az egész terem.

A holokauszt tagadásának szankcionálása már korábban törvényerőre emelkedett hazánkban, jelenleg zajlik a Biszku-ügy, ami a kommunizmus bűneinek mosdatását vizsgálja, Heller Ágnes pedig új frontot nyitott. Egy alig néhány éve történt, máig sokak számára feldolgozhatatlan tragédiában állított otromba valótlanságokat. Vajon milyen következménnyel? Vajon mikor érzi majd egy szeme világát elvesztő áldozat, hogy Heller elé álljon, és ne engedje egy mea culpa nélkül tovalépdelni a liberális értelmiségit?

Botka

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.