"...mint egy belügyminiszter"

MSZP: meghaladja a kétmilliós bérplafont Szijjártó jövedelme

Szijjártó Péter havi jövedelme meghaladja az állami szférában bevezetett kétmillió forintos bérplafont?

2011.02.02 12:44MTI

Ezt állítja Molnár Csaba szocialista országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón a miniszterelnök szóvivőjének friss vagyonnyilatkozata alapján. Az MSZP-s politikus úgy fogalmazott: kiderült, hogy az állami vezetők javadalmazásáról szóló törvényt "Orbán Viktor házi kedvencére", Szijjártó Péterre szabták, aki miniszterelnöki biztosként az államtitkárokat megillető 997 ezer forintos juttatás mellett országgyűlési képviselőként több mint 1,2 millió forintot vesz fel havonta.

Szijjártó Péter így "sajtótitkárként kétszer annyit keres, mint a belügyminiszter" - tette hozzá Molnár Csaba, aki felszólította a kormányfő szóvivőjét: fizesse vissza a jövedelme és a többi államtitkár juttatása közötti, havonta egymillió forintos különbözetet, amelyet mindeddig fölvett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.