"Ismét nem a magyar családok oldalán áll"

Fidesz: az MSZP kivételével mindenki örül az adócsökkentéseknek

A Fidesz szerint a kormány által végrehajtott adócsökkentéseknek az MSZP kivételével minden józan gondolkodású ember örül Magyarországon.

2011.02.01 18:04MTI

Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Szekeres Imre, a szocialista párt gazdaságpolitikai kabinetvezetőjének délelőtti sajtótájékoztatójára reagált. Az ellenzéki politikus ezen egyebek mellett arról beszélt, hogy a munkavállalók alig 10 százalékának kedvez az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése, míg a közepesen és az átlag alatt keresők ezekben a napokban tapasztalják, hogy nem emelkedett a jövedelmük, vagy rosszul jártak.

A kormánypárti képviselő tájékoztatásában ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy az MSZP 2002 és 2010 között minden évben adócsökkentést ígért, de ehelyett mindig adót emelt.

Rogán Antal szerint az idén ezzel szemben érdemi adócsökkentés történt, amivel a magyar vállalkozások szinte mindegyike, és a magyar családok többsége jobban járt. A kormány által végrehajtott adócsökkentéseknek köszönhetően több mint 500 milliárd forinttal marad több a magyar családoknál és vállalkozásoknál - jegyzi meg a politikus.

Kiemeli: a január 1-jén életbe lépett egyszerű, arányos családi adórendszernek köszönhetően a családoknál 150 milliárd forinttal marad több, és több mint 600 ezer gyerekes családnak pedig idén már nem kell adót fizetnie.

A kormánypárti politikus szerint a magyar kis- és középvállalkozások ugyancsak fellélegezhetnek a társasági adó 19 százalékról 10 százalékra csökkentése miatt.


"Nincs olyan polgára Magyarországnak, aki ne örülne ennek a ténynek, kivéve a Magyar Szocialista Pártot, amely láthatóan ismét nem a magyar családok oldalán áll" - írja Rogán Antal. A politikus aláhúzza, a személyi jövedelemadó 16 százalékra csökkentése a térség egyik legalacsonyabb, tehát legversenyképesebb adókulcsának bevezetését jelenti.

"Arra pedig, hogy mit tett volna az MSZP, ha kormányon marad, a 2002 és 2010 között tanúsított kormányzásuk a bizonyíték: adót emeltek volna, ahogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején tették" - fűzi hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.