Szakmai tanácskozások

Médiatanács: folytatódik a szakmai konzultáció

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Médiatanács szakértői kötetlen konzultáción fogadták az elektronikus műsorszolgáltatók képviselőit, hogy közösen vitassák meg az új médiaszabályozás szolgáltatókat érintő aktuális kérdéseit.

2011.02.02 10:41MTI

A keddi megbeszélésen az NMHH-t a szolgáltatókkal napi kapcsolatban álló szakterületek vezetői képviselték, míg a Médiatanács részéről Kollarik Tamás és Koltay András volt jelen. Az egyeztetés résztvevői megállapodtak abban, hogy a közeljövőben tematikus, szakmai tanácskozások keretében folytatják a párbeszédet - írták. (A januárban megkezdett konzultációsorozatra első alkalommal a nyomtatott és internetes sajtó képviselői kaptak meghívást.)

A konzultáción - a hatósági szakterületek működésének bemutatása és az egyes területeket érintő legfontosabb változások felvázolása után - a médiaszolgáltatók képviselői tehették fel kérdéseiket az új médiaszabályozással kapcsolatban.

Mint kifejtették, "jogkövető magatartásra törekednek, ezért hasznosnak találják az egyezetéseket, ahol megismerhetik a jogalkalmazó hatóság álláspontját is" - olvasható a közleményben.

Az új szabályozásból adódó változások természetesen számos újdonságot és a gyakorlati alkalmazásra vonatkozó kérdést vetettek fel. A hatóság és a tanács szakértői nyitottak arra, hogy a felmerülő kérdésekről partnerként folytassanak további konzultációkat az érintettekkel.

Ahogy azt Kollarik Tamás az egyeztetés végén megfogalmazta: "a Médiatanács nyitott, partner szervezetként kíván együttműködni a média képviselőivel, akikkel a konkrétabb területeket érintő szektorális, illetve tematikus megbeszélések folytatását kezdeményezi" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.