Kártérítés a 2006-os események áldozatainak

Újabb 22 millió a rendőri brutalitás áldozatainak

Tizenkét személynek ítélt 22 millió forint kártérítést a bíróság a 2006-ban elszenvedett rendőri túlkapások miatt. Velük együtt 126 személynek sikerült dűlőre jutni a Belügyminisztériummal.

2011.01.13 09:48ma.hu

A most lezajlott tárgyalásban újabb tizenkét áldozat követelte jussát a Belügyminisztériumtól, akiket 2006 őszén bántalmazott a rendőrség. Mint ismeretes, az omniózus őszödi beszéd verte ki a biztosítékot rengeteg embernél, akik tüntetésen fejezték ki nemtetszésüket a Gyurcsány-kormány ellen.

A Magyar Nemzet információi szerint a tizenkét áldozatnak összesen 22 millió forintnyi jóvátételt fizet az állam. A kormányváltás óta velük együtt már 126-an kaptak elégtételt az elszenvedett atrocitásokért.

Tavaly nyáron az új összetételű Országgyűlés határozatban követte meg a 2006 őszén bántalmazottakat, illetve a 2006. augusztus 20-i tűzijáték sérültjeit, és felhatalmazta a kormányt, hogy peren kívüli megegyezéseket kössön azokkal, akiknek a bíróság jogerősen még nem ítélt meg kártérítést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.