Csak az ágyszám csökkent

Megoldották a szocik? Négy év óta több az öngyilkosság

Hazánkban 2006-tól kezdődően megnövekedett az öngyilkosságok, illetve a mentők által regisztrált öngyilkossági kísérletek száma.

2010.12.16 07:37Magyar Nemzet

Ezt írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó Rihmer Zoltán, a Semmelweis Egyetem professzora szerint ennek oka, hogy a szocialista–szabad demokrata kormányok intézkedései nyomán az akut pszichiátriai ágyak száma 25 százalékkal csökkent.

A szakemberek szerint azonnal vissza kell állítani legalább a régi ágyszámot, és elengedhetetlen az ambuláns pszichiátriai ellátó helyek számának és finanszírozásának növelése.


A napilap összeállítása szerint naponta negyven-ötven beteget lát el egy-egy orvos a pszichiátriai gondozóban, ami megkérdőjelezi a hatásos gyógyítás biztosítását.

A hazai statisztikák szerint az öngyilkosságot végrehajtók mintegy háromnegyede férfi, amelynek oka, hogy ők gyakrabban választanak drasztikus, biztos halált okozó módszert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.