Egy nőre bízta őket, akinek csak a nevét tudta...

Öngyilkos akart lenni, elküldte fiait - azóta sincsenek meg...

Megdöbbentő - Péntek óta nem találnak Ohio államban három kisfiút, akiket saját, öngyilkosságra készülő apjuk küldött el, egy ismerősre bízva. Egyelőre azt sem tudni, létezik-e az állítólagos ismerős.

2010.12.01 12:05ma.hu
Alexander Skelton

Megdöbbentő eset tartja izgalomban Morenci lakóit az amerikai Ohio államban. A michigani rendőrség közel öt napja keres három gyermeket.

A kisfiúk, a 9 éves Andrew, a 7 esztendős Alexander és a mindössze 5 éves Tanner nyomtalanul eltűntek, azzal a nővel együtt, akire apjuk rábízta őket.

A hölgyről csak azt tudja, hogy a neve Joann Taylor - a rendőrség szerint az sem biztos, hogy létezik egyáltalán. Az apa, John Skelton hosszú ideje öngyilkosságon gondolkodott, és nem akarta, hogy gyermekei lássák ezt.

Nem sikerült megölnie magát, miután a gyerekeket elküldte, ezért most egy ohiói kórházban ápolják. Nemcsak sebei vannak, de mentálisan is zavart.

Az esetről eddig annyi derült ki: ez a bizonyos Joann megígérte, hogy a fiúkat elviszi az édesanyjukhoz, Tanyához, de a kicsik azóta sincsenek sehol.

Anyjuk pénteken szólt a rendőrségnek, akik egész hétvégén keresték a fiúkat, keresőkutyákkal és repülőgépekkel is - mindeddig eredménytelenül.

Tanner Skelton

A munkát önkéntesek is segítették. Átkutatták az erdős és mezős részeket, a farmokat. Az FBI is bekapcsolódott - egyre valószínűbb, hogy gyermekrablásról van szó.

A Detroit News idézi az apa később megdöbbentő elszólását, miszerint lehet, hogy a nő csak kirakta a gyerekeket az út szélén.

Egyre több részletet raknak össze a történetből, ami fontos lehet a nyomozás szempontjából, hétfő óta már Ohio egy 18 mérföldes útszakaszára koncentrálnak elsősorban - tudta meg a People magazin.

Larry Weeks rendőrfőnök elmondta, van rá bizonyíték, hogy a Skelton család autója, egy kék Dodge Caravan járt péntek reggel négy és hat óra között az említett útszakaszon. Egyelőre az apát sem zárták ki a gyanúsítottak köréből.

Kiderült, hogy John és Tanya Skelton egy éve elváltan éltek, a kisfiúk éppen apjukat látogatták meg Michiganben, amikor az eset történt. Csütörtökön még látták őket az udvaron.

Andrew Skelton

A családtagok beszámoltak arról, hogy a szülők tíz éven át házasok voltak, és a válás után már volt egy meghökkentő eset a családban. John ugyanis egyszer elrabolta a fiúkat, akkor még csak kettőt, elvitte az iskolából és Floridába ment velük. Később aztán mégis visszavitte őket Michigan-be.

John anyja, a nagymama szerint fia sosem lenne képes rosszat tenni a fiaival. Az apát nem korlátozták le a válás után abban, hogy láthassa a gyerekeket, a dolog már csak ezért is furcsa.

Az AP ugyanakkor úgy tudja, hogy John Skeltonnak van egy lánya is, előző házasságából, aki után nem fizette a gyerektartást, ezért tavaly börtönbe is került. Kiderült az is: az anya sem teljesen feddhetetlen, ugyanis nem sokkal a válás előtt - aminek részben ez volt az oka - lefeküdt egy 14 éves fiúval, aki nekik dolgozott.

Morenci városkában mindenki aggódik az eltűnt kisfiúkért. Kétszázan gyűltek össze vasárnap virrasztani értük. Sokan könnyes arccal imádkoztak, gyertyákat gyújtottak. Mindenki reménykedik, hogy épségben megtalálják őket.

Pizsamában tűnt el a férfi...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.