Gyógyszeres kezelés devianciára

A Jobbik kémiailag kasztrálná a pedofílokat

Az utóbbi években egyre elszaporodtak hazánkban is a pedofil jellegű bűncselekmények, amelyek túlnyomó többsége továbbra is (a családon belüli erőszakhoz hasonlóan) rejtve marad a hatóságok előtt- írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a Jobbik.

2010.12.12 10:04ma.hu

Lassan már nap, mint nap hallani egy-egy megdöbbentő esetet, legutóbb egy szülői páros rontotta meg saját gyermekét.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mérlegelve a lehetőségeket, a drasztikusabb, elrettentőbb megoldásban látja a pedofilok elleni fellépés hatékonyságát.

Mirkóczki Ádám és Bana Tibor országgyűlési képviselők a T/1789-es számon nyújtottak be törvénymódosítást az Országgyűlésnek. Tekintettel arra, hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűnelkövetők többsége visszaeső, szükséges egy új típusú büntetési forma alkalmazása.

"A gyermekkorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények megelőzésére és megakadályozására szolgáló egyes büntetőjogi jogszabályok megalkotásáról és módosításáról" szóló javaslat lényegét tekintve a prevencióra helyezi a hangsúlyt.

A javaslat újdonsága, hogy megteremti a "szexuális bűnelkövető gyógykezelését", mint új intézkedési nemet. A módosítás legfőbb indoka, hogy a jelenlegi szabályozás hatékony módon nem zárja ki a bűnismétlés lehetőségét az érintett szexuális bűnelkövetők esetében, annak ellenére, hogy ez - cselekményeik ösztönjellegénél fogva - épp erre az elkövetői körre jellemző.

Ráadásul a pedofil bűncselekmények különösen veszélyesek a társadalomra, mivel helyrehozhatatlanul aláássák áldozataik érzelmi, szellemi és erkölcsi fejlődését- írja sajtóközleményében a Jobbik.

A javaslat a gyógyszeres kezelés elsődlegességét fogalmazza meg a zárt intézetben történő pszichiátriai kezeléssel szemben. A gyógyszeres kezelés megkezdése ugyanakkor nem jelent véglegességet, annak célja nem a teljes és visszafordíthatatlan nemzőképtelenség elérése vagy maradandó károsodás okozása, hanem az elkövető szexuális vágyának csökkentésén keresztül annak megelőzése, hogy újabb, hasonló bűncselekményeket kövessen el.

A "kémiai kasztrálás" valójában nem tényleges kasztrálás, hanem libidócsökkentés. Az eljárást csak orvosi javaslatra, bíró szüntetheti meg, akkor ha a kezelés már nem indokolt.

Az ilyen típusú kényszergyógykezelés alkalmazása nem egyedi Európában, hiszen Lengyelországban, Svédországban, Dániában, Nagy-Britanniában is alkalmazzák, sőt Csehországban még ivartalanító műtéteket is végeznek e mellett, ha azt az elítélt saját maga kéri- írja a Jobbik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.