"Már törvényt kellett volna hozni"

A Jobbik nemet mond a Fidesz politikai nyilatkozatára

A Jobbik nem szavazza meg azt a politikai nyilatkozatot, amelyet Orbán Viktor, Lázár János és Szijjártó Péter fideszes képviselők terjesztettek be az Országgyűlésnek, és amelyet a kormánypárt házszabálytól való eltéréssel már hétfőn elfogadna.

2010.12.10 10:48MTI

Sneider Tamás, a parlament ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának jobbikos elnöke pénteken, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a nyilatkozat a beismerése annak, hogy a kormány nem megfelelően kezelte a magánnyugdíjpénztárak ügyét.

Úgy vélekedett, hogy mindarról, amiről a nyilatkozat szól, már törvényt kellett volna hozni, ehelyett a dokumentum csak a kabinet szándékait rögzíti.

A három fideszes politikus kedden nyújtotta be a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló politikai nyilatkozat tervezetét, amelynek elfogadásával az Országgyűlés a többi között kinyilvánítaná, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetést az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.