Télen is folytatják a medrek kotrását

Félmilliárdot költöttek vízügyi védekezésre a vörösiszap "fölött"

Mintegy félmilliárd forintot fordítottak védekezésre a vörösiszap-katasztrófában érintett vízügyi igazgatóságok, további költséget jelent a folyamatos készültség és a medrek megtisztítása - közölte a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság igazgatója szerdán nemzetközi sajtótájékoztatón.

2010.12.01 14:03MTI

Csonki István elmondta, hogy a Torna-patak és a Marcal folyó medrében még csaknem százezer köbméter vörösiszap van, a legfontosabb feladat a vízminőségi adatok folyamatos ellenőrzése mellett ennek a szennyezőanyagnak az eltávolítása, ami várhatóan a tavaszra fejeződhet be.

A medrek kotrását télen is folytatják, a munkát a fagy megkönnyíti. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. üzemi területén befejeződött védekezés után megkezdődhet a vízfolyás medrének helyreállítása és a revitalizáció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.