Szocialista relikviák kerülnek kalapács alá

"Soha többet!": Rákosi Mátyás menti meg a vörösiszap-károsultakat?

Soha többet! Harmadszor mottóval jótékonysági árverésre bocsátják a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) nyáron talált kommunista és szocialista relikviákat. A befolyt összeget a vörösiszap károsultjainak megsegítésére fordítják majd.

2010.11.22 12:45MTI

Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára a december 6-án tartandó jótékonysági árverést bemutató hétfői kormányszóvivői tájékoztatón felidézte, hogy az átadás-átvétel során 230 ilyen tárgyat találták meg különböző raktárakban, padlásokon a tárca épületében. Szeretnének ezektől végleg megszabadulni - mondta.

Mint fogalmazott, az állam nem kíván a továbbiakban gondoskodni hasonló nagy méretű, vagy akárcsak a legkisebb méretű kommunista-szocialista relikviáról sem. Ezeknek nem minisztériumi raktárakban van a helye - jelentette ki Rétvári Bence.

Szavai szerint remélik, minél többen támogatják majd, hogy érjen véget végleg húsz évvel a rendszerváltás után az azt megelőző negyven év. Zárjuk le végleg a rendszerváltást - mondta.

Az államtitkár hozzátette: az árverésen milliós nagyságrendű bevételre számítanak, a rendhagyó aukción befolyó adományokat a Katolikus Karitásznak utalják majd át.

A tájékoztatón a sajtó képviselőinek bemutattak néhány elárverezendő tárgyat, több Lenin-szobrot, portrét, illetve Rákosi Mátyásról készült fotót. Az akciót meghirdették a Facebook közösségi portálon is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.