Elterelnék a felelősséget?

Talajtörés miatt történhetett a vörösiszap-katasztrófa

Elkészült a vörösiszap-katasztrófa okait kutató első ideiglenes szakvélemény; a Mal Zrt. által felkért szakértő szerint talajtörés történhetett, a környezetvédelmi államtitkár szerint mindez nem változtatna azon, hogy ipari katasztrófa történt.

2010.10.27 07:49Népszabadság

Ezt írta szerdai számában a Népszabadság.

A lapnak Ruttner György, a Mal ügyvédje a cég által felkért szakértő ideiglenes szakvéleményére alapozva azt mondta: a zrt. szempontjából elháríthatatlan esemény, úgynevezett talajtörés miatt következhetett be a vörösiszap-katasztrófa.


Illés Zoltán szerint valóban nem zárható ki, hogy talajtörés volt az ok, ám egy ipari létesítmény esetében ez sem számíthatna elháríthatatlan természeti katasztrófának - olvasható a lapban.

A Népszabadság azt írta, hogy az egyelőre névtelenséget kérő szakember szerint az ajkai timföldgyár tízes zagykazettája alatt több tízméteres mélységben elcsúsztak egymáson a különböző földrétegek, és emiatt szakadt ki a támfal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.