Támogatják az újrakezdést

Iszapömlés - Elengedi egyes károsultak tartozását a Provident

A Provident elengedi a hiteltartozását azoknak a devecseri és kolontári ügyfeleinek, akik a vörösiszap-katasztrófa miatt elvesztették otthonaikat, vagy egyéb jelentős kárt szenvedtek - közölte a Provident Pénzügyi Zrt. az MTI-vel kedden.

2010.10.26 15:06MTI

A Provident egyedi mérlegelés után dönt a hiteltartozás elengedéséről, a pénzügyi vállalat döntése közvetve több tucat embert érinthet. Szirmák Botond, a vállalat magyarországi vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta: "a súlyos emberi és környezeti áldozatokat követelő tragédia után kötelességünknek tartjuk, hogy a rendelkezésre álló eszközeinkkel mi is támogassuk a térségben lakó embereket az újrakezdésben."

A cég munkatársai magánszemélyként az elmúlt hetekben több alkalommal vettek részt önkéntesként a vörösiszap okozta károk enyhítésében - áll a közleményben.

Az idén nem ez az első katasztrófavédelmi kezdeményezése a cégnek: a Provident 8 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet katasztrófavédelmi tevékenységét, elsősorban az észak-kelet magyarországi árvízvédelmi felkészülést. A tervek szerint a két szervezet közösen katasztrófadepót hoz létre a térségben.

A vállalat által nyújtott támogatási összeghez a cég munkatársai is hozzájárulnak saját adományaikkal - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.