300 kilós beteget vittek kórházba

Daru és hat tűzoltó kellett a túlsúlyos ember szállításához

Egy emelődaru és hat szigetszentmiklósi tűzoltó segítségével juttattak ki lakásából Dunavarsányban kedden délután egy több mint 300 kilós férfit, hogy kórházba vihessék.

2010.10.19 17:02MTI

A különleges feladat részleteiről Hajas Tibor, a szigetszentmiklósi tűzoltóság parancsnoka az MTI-nek elmondta, hogy a mentők kérésére Dunavarsány egyik első emeleti lakásából kellett a szabadba hozniuk egy több mint 300 kilós, 60 év körüli, kórházi kezelésre szoruló férfit.

Testsúlya miatt biztonsági okokból meg sem kísérelték, hogy a lépcsőn, illetve a viszonylag szűk lépcsőfordulón keresztül vigyék a földszintre a beteget, így a „darus” módszert választották.

A szigetszentmiklósiak a fővárosi kollégáktól kölcsönkért daruval és 6 tűzoltójukkal - ágyastul - emelték le lakása erkélyéről a ház udvarára a pacienst, akit egy speciálisan kialakított mentőautó várt.

Az MTI információi szerint a sikeres akciót követően a beteget a fővárosi I. belklinikára szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.