Cigivásárlás után közölte a rendőrökkel: gyilkolt

Testvérgyilkosságért 12 év fegyház

Jogerősen 12 év fegyházbüntetést szabott ki szerdán a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2009 nyarán Püspökladányban megölte a bátyját - közölte Koszta János, az intézmény sajtótitkára az MTI-vel.

2010.10.06 13:12MTI

Az ítélőtábla ezzel súlyosbította az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság által kiszabott 9 év fegyházbüntetést.

A két testvér közös háztartásban lakott Püspökladányban, szociális segélyből és nyugdíjból éltek, amit főleg italra költöttek.

Kettejük között rendszeresek voltak a veszekedések, a vádlott gyakran agresszívan viselkedett. Több esetben a rendőrségnek kellett intézkednie, mert rendszeresen fenyegette testvérét.

2009. július 25-én kora délutánra az 54 éves vádlott már erősen ittas állapotba került. Átment a ház testvére által használt részébe, kezében egy baltával, és - minden szóváltás nélkül - többször is nagy erővel fejbe vágta vele.

Ezután italt és cigarettát vásárolt, majd a rendőrség épülete előtt közölte a járőrökkel, hogy megölte bátyját.

A rendőrök a lakáshoz mentek, és az ágyon megtalálták a sértett holttestét. Az 56 éves férfi halálát koponyacsonttörés, agyroncsolódás és traumás sokk okozta, többszörös koponyatető- és koponyaalap-törést szenvedett, halálakor súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekményt közeli hozzátartozójának sérelmére, durva, gátlástalan módon követte el, míg enyhítő körülményként vette figyelembe az önfeladást és a beismerő vallomást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.