Az SZDSZ elnöke köszönetet mondott

Kóka János: a "nem" szavazatok száma a liberálisok sikere

A népszavazáson várhatóan több mint félmillió "nem" szavazat a liberálisok sikere - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján.

2008.03.10 07:23MTI

A kisebbik koalíciós párt elnökének értékelése szerint a nemmel szavazók a liberálisok támogatói. Kóka János köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a népszavazáson, illetve külön megköszönte a nemmel szavazók támogatását. Szeretném megnyugtatni a nemzetközi pénz- és tőkepiacokat, hogy a kormány kitart a reformok, a takarékos és feszes költségvetés mellett - hangsúlyozta Kóka János.

Hozzátette: ők a liberalizmus természetes támogatói. Kérdésre válaszolva elmondta: nem lát feszültséget a koalíción belül, és hétfőtől a szocialistákkal közösen keresik a megoldást arra, miként lehet olyan, a szakma és a politika által is elfogadott javaslatokat találni, amelyekkel folytatható az egészségügyi és a felsőoktatási reform.

Mint mondta, az SZDSZ maradéktalanul egyetért azzal, hogy visszaállítsák az önrészfizetés előtti állapotokat. Véleménye szerint jelenleg az a legfontosabb politikai felelősségük, hogy végrehajtsák a választók akaratát, ezért a koalíciós partnerrel együtt kell megtalálniuk azokat a megoldásokat, amelyeket a kormány képviselni tud. A pártelnök úgy fogalmazott, nem szabad a szükségesnél is nehezebb helyzetbe hozni azokat, akiktől a népszavazás többmilliárd forintot elvett.

Kóka János egyelőre nem tudta megmondani, milyen konkrét javaslattal állhatnak elő, de az egészségügy kapcsán úgy fogalmazott, hogy olyan megoldásra van szükség, amely nem növeli az indokolatlan orvos-beteg találkozások számát. A pártelnök zárásként közölte, hogy olyan csomagot akarnak letenni a parlament elé, ami az összes nyitott kérdést rendezi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.