Újabb véres részletek

Bővült a halálbrigád - ők segítettek a romák gyilkosainak?

Újabb személyekről derült ki, hogy segítséget nyújthattak a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság gyanúsítottjainak: K. Árpádnak, K. Istvánnak, P. Zsoltnak és Cs. Istvánnak.

2010.09.01 08:06Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet információi szerint a romagyilkosságokkor használt fegyverekről például K. István debreceni albérlőtársa is tudhatott, de felbukkan a rendőrségi iratokban egy, a csapatot segítő grafikus is.

Több vallomást is tett a hatóság előtt K. Árpád és K. István, akiket a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsítanak, de a felbujtói körről, illetve a támogatókról mostanáig egyikük sem nyilatkozott. K. Árpád azonban a rendőrségen nemrég jegyzőkönyvbe mondta azt, hogy öccse lakótársa, egy debreceni fiatal is elkövethette az emberöléseket. K. Árpád mindezt a hatóságnak azzal magyarázta, hogy a gyilkosságsorozat egyes állomásain használt fegyvereket sokáig testvére albérletében az ágy alatt helyezték el.

A lakótárs állítólag tudott ezekről a puskákról, sőt a kezében is fogta azokat. Bérdi Zsolt ügyvéd ugyanakkor tagadta a lapnak azt, hogy védence, K. Árpád mást is kapcsolatba hozott volna a bűncselekményekkel.

A rendőrségi iratokat ismerő forrásunk szerint ráadásul a romagyilkosságoknál használt autórendszám-matricákat a K. testvérek egy grafikus barátja készítette el. A hamis azonosítókat olyan Opel Astra autókról másolták le, amelyeket az interneten árultak tulajdonosaik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.