Gyilkost kért fel munkára a katonai elhárítás?

Tüntetéseken is kapott feladatot a romagyilkosságok gyanúsítottja

A Magyar Nemzet értesülése szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja.

2010.08.18 10:59Magyar Nemzet

A napilap szerdai számában megjelent cikk ismerteti: 2006 elején szervezte be a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) Bocskai István Könnyű Lövészdandár debreceni kirendeltsége Cs. Istvánt. A férfit elsőként arra kérték, adjon információkat egy környékbeli motoros társaságról. A szerződéses katonának jelentkező férfinak a radikális, szélsőjobboldalinak tartott motorosok megfigyelésén túl a cívisváros labdarúgócsapatának ultráit is szemmel kellett tartania.

Amikor az elhárítás olyan információkhoz jutott, hogy valakik arra készülnek, kézigránátokat lopnak a laktanyából, Cs. István azt a feladatot kapta, hogy az általa ismert szélsőséges körökben szerezzen adatokat erről. A gyanúsított 2006 őszén Budapesten is járt azzal az instrukcióval, hogy az őszödi beszéd kiváltotta zavargások helyszínein a rendbontók között hivatásos vagy szerződéses katonákat azonosítson - ismerteti a napilap. A Magyar Nemzet szerint a Katonai Biztonsági Hivatal jelenleg azt vizsgálja, milyen szankciói lehetnek annak, hogy Cs. István bűntársai előtt leleplezte tartótisztjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.