Kidőlt fák, vízszivattyúzás, életveszély-elhárítás

Tombolt a vihar - Ötször több riasztás az átlagosnál

Az országos átlagnál mintegy ötször több riasztást kaptak a tűzoltóságok a pénteki vihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel.

2010.08.07 08:40MTI - Fotó: MTI

Töttős Györgyi tájékoztatása szerint pénteken 630 alkalommal kellett kivonulniuk a szakembereknek.

A tűzoltók feladatai között elsősorban kidőlt fák eltávolítása, vízszivattyúzás, épületeknél életveszély-elhárítás szerepelt, de volt olyan eset, amikor villámcsapás miatt sérült vezetékekhez riasztották őket.

Délelőtt elsősorban Komárom, Somogy, Veszprém és Pest megyéből, valamint a fővárosból, délután inkább már a keleti régióból - Borsod, Hajdú-Bihar, Jász és különösen Békés megyéből - kértek segítséget a katasztrófavédelemtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.