Megszüntették a munkaviszonyát

Már nem rektor a rektor a Nemzetvédelmi Egyetemen

Megszüntették a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának munkaviszonyát - erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-nek.

2010.07.21 17:15MTI

A munkaviszony megszüntetéséről a Magyar Nemzet számolt be szerdán.

A HM bővebb tájékoztatást későbbre ígért az ügyben. Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) rektorát még februárban helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság, befolyással üzérkedés gyanúja miatt.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya több helyen - köztük a ZMNE rektori helyiségeiben - tartott házkutatást. A rektor és az ügyben érintett cég vezetője, Dejcző László előzetes letartóztatását júniusban megszüntették, ellenük lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A lakhelyelhagyási tilalomra a bíróság és az ügyészség szerint azért volt szükség, hogy megakadályozzák a gyanúsítottak eljárási cselekmények alóli kibúvását. Szabó János rektori megbízása egyébként is lejárt idén nyáron. A posztra pályázatot írtak ki, azonban Hende Csaba honvédelmi miniszter július 1-jei hatállyal Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét bízta meg a ZMNE miniszteri biztosi teendőinek ellátásával.

Múlt csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda közölte az MTI-vel, hogy befejezték a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) munkatársa, Sz. János és két társa, D. László és Cs. István ellen befolyással üzérkedés bűntett megalapozott gyanúja miatt, és vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Fővárosi Főügyészségnek.

Az NNI közleménye szerint a nyomozás iratait kedden küldték meg vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.