Deák lett a vezető

Megszűnt a meggyanúsított rektor megbízatása

A mai nappal megszűnt a befolyással üzérkedéssel meggyanúsított Szabó János rektori megbízása a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen (ZMNE). A honvédelmi miniszter Deák János nyugállományú vezérezredest bízta meg az egyetem miniszteri biztosi teendőinek ellátásával - értesült a HavariaPress.

2010.06.30 19:25HavariaPress

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán tett látogatást az egyetemen, ahol állománygyűlés keretében ismertette az egységes közszolgálati egyetem létrehozásával kapcsolatos kormányzati elgondolás főbb elemeit, a nemzeti tisztképzés katonai jellegének erősítésével kapcsolatos elvárásait. A miniszter személyi változásokat is bejelentett az állománygyűlésen.

Dr. Deák János nyugállományú vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri tanácsadó testületének elnökét bízta meg a miniszter a ZMNE miniszteri biztosi teendőinek ellátásával, dr. Lakatos László okleveles mérnök vezérőrnagyot pedig az intézmény főtitkári feladataival, miután Szabó János rektori megbízása a szerdai nappal megszűnt.

Ugyancsak a mai nappal elfogadta a miniszter dr. Nagy Kálmán okleveles mérnök ezredes kancellár lemondását.

Hende Csaba elmondta, a kormány határozott célja egy olyan egységes közszolgálati egyetem létrehozása, amely európai szintű elitegyetemmé fejlődhet, ugyanakkor egyformán szolgálja az állami szervek részére egységes követelmények alapján felkészített köztisztviselői-, kormánytisztviselői kar oktatását, valamint a honvédtisztek hagyományokon alapuló, de a kornak megfelelő képzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.