"Érdemes magasra tenni a lécet"

A rektori konferencia elnöke minőségben utazna

Mivel a magyar felsőoktatás társadalmilag szükségszerű mennyiségi növekedése lezárult, most már a minőségi fejlesztésre kell koncentrálni - mondta Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke a Népszavának.

2009.09.22 07:25Népszava

A lap keddi számában megjelent interjúban az elnök beszámolt arról, hogy a magyar felsőoktatás minőségi és teljesítményelvű fejlesztésének kidolgozását vállalta fel a rektori konferencia a magyar felsőoktatás és tudományos élet öt legjelentősebb szervezetének segítségével.

A javaslat jövő tavaszra készül el.

Szabó Gábor úgy véli: a fejlesztési elképzelések csak akkor valósíthatók meg, ha tartós pluszforrásokat kap a felsőoktatás, és ha a hallgatói létszám bekövetkező csökkenése ellenére sem vonnak el egyetlen fillért sem.

Beszélt arról, hogy a rektori konferenciának elhatározásra kell jutnia, támogatja-e az egyetemi felvételhez a kötelező emelt szintű érettségi bevezetését. Nem zárta ki, hogy az intézmények visszakapják a felvételiztetés lehetőségét.

A rektori konferencia elnöke vallja, hogy a magasan kiművelt emberfők mind jobb felkészítésében óriási a felelőssége az oktatás vezetőinek.

Érdemes magasra tenni a lécet, mert a diákok utánamennek - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.