Időnként zivatarok, esetleg jégeső várható

A napsütést időnként borzasztó meleg zavarhatja meg a napokban

Kedden sok napsütés várható, de a Duna vonalától keletre gyakrabban megnövekszik a felhőzet és a Tiszántúlon elszórtan, másutt helyenként alakulhat ki zápor vagy megerősödő szél, esetleg jégeső kíséretében zivatar.

2010.06.29 09:21idokep.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 °C között alakul.

Szerdán sem lesz változás időjárásunkban,
a több órás napsütést időnként megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja, melyekből elszórtan lehet zápor, zivatar.

A csúcshőmérsékletek helyenként elérhetik a 30 °C-ot.

A hét további napjain dél-délnyugat felől egyre melegebb és száraz levegő éri el a Kárpát-medencét, ezért sok napsütésre, nyári melegre van kilátás, számottevő csapadék nélkül.

Orvosmeteorológia

Kedden nem kell fronthatástól tartanunk, azonban ne feledkezzünk meg az elegendő folyadékbevitelről, a déli órákban az UV-sugárzás elleni megfelelő védekezésről! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, vitamint, hogy szervezetünk ellenálló-képességét szinten tudjuk tartani.

Töltsünk minél több időt a szabadban, ez mindenképpen kedvezően hat hangulatunkra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn többnyire kedvező lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, délután azonban elszórtan - főleg a Tiszántúlon - számíthatunk záporokra, zivatarokra, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elmúlt napokban fokozatosan csökkent a pollenterhelés. Végéhez ért a fenyő és a bodza pollenszórása, csúcsidőszakában van a bálványfáé, a hársé és a szelídgesztenyéé, folyamatosan virágoznak a nyári gyomok (csalánfélék, pázsitfűfélék, útifű, lórom és kender). A legtöbb városban a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben a csapdákban. Kis mértékben csökkent a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja is, erősödött a hárs pollenszórása , kis mértékben emelkedett az útifű virágporának mennyisége.

Erősödött a szelídgesztenye pollenszórása is. A bálványfa virágporának koncentrációja a múlt heti csúcs után kissé már mindenhol csökkent, kissé visszaesett a lórom pollenkoncentrációja is. A legtöbb városban még jelen vannak a kender, a fenyőfélék és a bodza virágporszemei is, de mindenütt legfeljebb csak alacsony koncentrációban.

A kültéri allergén gombaelemek mennyisége továbbra is a legtöbb városban magas, illetve nagyon magas.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.