Kicsit zivataros, de meleg lehet a Volt!

Csökkenő csapadékhajlam, izmosódó napsütés várható

Hétfő reggelre már csökken a csapadékhajlam, közepesen illetve erősen felhős égre számíthatunk. Hajnalban a szélvédett völgyekben ködfoltok képződhetnek.

2010.06.28 08:15idokep.hu

A szél mérsékelt marad. Hajnalban 12-16°C közé hűl a levegő. Napközben a több órás napsütés mellett főleg keleten és a középső területeken alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A maximumok 25-29°C közelében alakulnak majd.

Kedden gyengén felhős vagy derült égboltra tekinthetünk majd fel, napsütéssel indul a reggel. 14 és 17°C közötti minimumokra készülhetünk, keleten mérsékelt, másutt gyenge északi szélre számíthatunk.

A jövő hét első napjaiban a délutáni gomolyokból szórványosan várható zápor, zivatar. Mindemellett egyre több napsütésre és melegedésre van kilátás, az időszak végére helyenként a 30 °C-ot is elérheti a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem kell fronthatástól tartanunk, azonban ne feledkezzünk meg az elegendő folyadékbevitelről, a déli órákban az UV-sugárzás elleni megfelelő védekezésről! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, vitamint, hogy szervezetünk ellenálló-képességét szinten tudjuk tartani.

Töltsünk minél több időt a szabadban, ez mindenképpen kedvezően hat hangulatunkra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn hajnalban a szélvédett völgyekben ködfoltok képződhetnek, ezek környezetében gyorsan csökkenhet a látástávolság. Délután többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk.

Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az elmúlt napokban fokozatosan csökkent a pollenterhelés. Végéhez ért a fenyő és a bodza pollenszórása, csúcsidőszakában van a bálványfáé, a hársé és a szelídgesztenyéé, folyamatosan virágoznak a nyári gyomok (csalánfélék, pázsitfűfélék, útifű, lórom és kender).

A legtöbb városban a csalánfélék pollenszemeit regisztrálták legnagyobb mennyiségben a csapdákban. Kis mértékben csökkent a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja is, erősödött a hárs pollenszórása , kis mértékben emelkedett az útifű virágporának mennyisége. Erősödött a szelídgesztenye pollenszórása is. A bálványfa virágporának koncentrációja a múlt heti csúcs után kissé már mindenhol csökkent, kissé visszaesett a lórom pollenkoncentrációja is. A legtöbb városban még jelen vannak a kender, a fenyőfélék és a bodza virágporszemei is, de mindenütt legfeljebb csak alacsony koncentrációban.

A kültéri allergén gombaelemek mennyisége továbbra is a legtöbb városban magas, illetve nagyon magas.

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.