Gay games - Be part of it

Egymillió látogatót várnak a kölni "melegolimpiára"

Egymillió látogatót várnak a világ minden tájáról a Németországban rendezett első "melegolimpiára".

2010.06.29 07:03MTI

A Gay Games elnevezésű kölni sporteseményre eddig mintegy 70 ország 10 ezer atlétája jelezte részvételét.

A Be part of it (légy részese) mottóval megrendezendő olimpia július 31-én kezdődik és augusztus 7-én ér véget. A jelentkezés lehetősége mindenki előtt nyitva áll, tekintet nélkül a képességekre, a korra vagy a szexuális orientációra. A résztvevők 35 sportágban mérettetik meg magukat, a játékokon azonban nem országukat, hanem városukat képviselik. Az atléták és az önkéntes segítők között sokan vannak, akiket hazájukban szexuális irányultságuk miatt hátrányos megkülönböztetés vagy üldöztetés fenyeget - hangsúlyozta az önkénteseket irányító csapat vezetője.

A legtöbb induló Németországból, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából érkezik a játékokra, amelynek fővédnöke Guido Westerwelle német külügyminiszter lesz.

A liberális politikus maga is homoszexuális.

A melegolimpiaként emlegetett sporteseményt négyévente rendezik meg. A versenyeket többek közt zenei és színházi programok kísérik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.