Hömpölyög, hömpölyög, hömpölyög

Tetőzés közelében az Alsó-Tisza

Hamarosan tetőzik az Alsó-Tisza, Szegednél a folyó vízállása szombaton délelőtt néhány centiméterrel haladta meg a nyolc métert, ami két méterrel alatta marad a 2006-os rekordvízszintnek - tájékoztatta az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki ügyeletese az MTI-t.

2010.06.19 10:16MTI

A Tisza lassan csökkenő és a Maros emelkedő vízhozama a következő napokban várhatóan kiegyenlíti egymást, így az Alsó-Tiszán a vízállás a jövő hét elejéig alig-alig változik, legfeljebb egy-három centiméteres emelkedés várható – mondta Batta Emese.

A folyón lassú tetőzés és elhúzódó apadás várható, a magas vízállás ellenére azonban nem történt olyan árvízi esemény, amely komolyabb beavatkozást igényelt volna
– közölte a szakember.

Az Alsó-Tiszán a Hármas-Körös torkolata és az Algyői híd között harmad-, a híd és az országhatár között másodfokú készültség mellett védekeznek. A Tisza visszaduzzasztó hatása miatt a Hármas-Körös torkolati szakaszánál harmad-, a Maros-torkolatnál másodfokú készültség van érvényben.

A Tisza alsó szakaszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.