804 centiméteres vízállás

Tokaj alatt árad a Tisza

Tokajnál már 804 centiméter a Tisza vízállása; a városnál és az alatta levő szakaszon még mindig árad a folyó - közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója kedden az MTI-vel.

2010.06.08 11:34MTI

A kedd reggeli mérések szerint Tiszapalkonyánál 791 centiméter a vízmagasság, amely csak 5 centiméterrel marad el az eddig mért legnagyobb vízszinttől.

Az igazgatósághoz tartozó területekből négy védelmi szakaszon van árvízvédelmi készültség: a Tisza és a Hortobágy-Berettyó mentén 164 kilométeres partvonalon harmadfokú, a Berettyó folyón 35 kilométeres szakaszon elsőfokú a készültség
- mondta Bara Sándor.

Az igazgató közlése a tiszai védvonalon végzett munkák miatt a Tisza bal partján, a Tiszafüred-Rakamaz közötti védtöltésen - a védekezésben résztvevő járműveken kívül - minden jármű közlekedését megtiltották, a töltésre kerékpárral sem lehet rámenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.