KDNP-s politikust Újbudára

Simicskó István a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Újbudán

Simicskó István kereszténydemokrata politikus lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon a főváros XI. kerületében - erősítette meg az MTI információját Schneller Domonkos, a Fidesz XI. kerületi elnöke szerdán.

2010.06.16 15:53MTI

A posztra jelöltként felmerült Kupper András fideszes politikus neve is, aki honlapján ugyanakkor azt írja: Simicskó Istvánt támogatja Újbuda polgármesterjelöltjeként és a Fidesz kerületi elnökségének jelölését köszönettel visszautasítja. 

Az MTI úgy tudja, felmerült lehetséges indulóként Schneller Domonkos és Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapító szóvivőjének neve is, de végül a legtöbb szavazatot Simicskó István kapta. Schneller Domonkos azt mondta szerdán az MTI-nek, örül, hogy Simicskó István indulhat a posztért, és támogatja megválasztását. 

Simicskó István jelenleg a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, ha polgármesterré választják, akkor a törvény szerint le kell mondania kormányzati posztjáról. A helyi önkormányzatokról szóló 1990-es törvény kimondja: a polgármester többek között nem lehet a kormány tagja, államtitkár, szakállamtitkár, valamint központi államigazgatási szerv köztisztviselője.
 
A polgármester az összeférhetetlenségi okot a megválasztásától, illetve az összeférhetetlenségi ok felmerülésétől számított harminc napon belül köteles megszüntetni - olvasható a jogszabályban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.