Homofóbia vagy józan ész?

Nemet mond az IKSZ a melegek örökbefogádására

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elfogadhatatlannak tartja a Háttér Társaság a Melegekért azon célkitűzését, mely az azonos nemű párok számára tenné lehetővé gyermekek örökbe fogadását.

2010.05.17 18:09MTI

A Háttér Társaság a Melegekért hétfőn tartott sajtótájékoztatóján egyebek között az hangzott el, hogy az azonos nemű párok felkészülten, jól átgondoltan és tudatosan tervezik meg a "családalapítást", de a kapuk zárva vannak, és egyedülállóként kizárólag többszörösen halmozott hátrányos helyzetű gyermekeket tudnak örökbe fogadni.

Stágel Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúság szervezetének elnökhelyettese hétfőn az MTI-nek azt mondta, hogy bár már megszokhatták, hogy a melegszervezetek célkitűzéseit ellenző családvédőket azonnal homofóbnak és kirekesztőnek titulálják, mégis határozottan ki kell állni a házasság és a család védelme érdekében.

Hozzátette: a Gyurcsány-Bajnai kormány az elmúlt években számos ponton támadta a család intézményét. Nemcsak a gyes, a gyed, a családi pótlék és más anyagi támogatások csökkentésével támadták a családokat, hanem az új Polgári Törvénykönyv családjogi tervezetével is - közölte. Felidézte az SZDSZ törekvéseit is, amikor az azonos nemű személyek házasságát és számukra gyermekek örökbe fogadását tették volna lehetővé.

A magyar emberek a parlamenti választás alkalmával közvetett módon azt is kinyilvánították, hogy a házasság intézményének bármilyen formában történő felpuhítását, a családok anyagi és erkölcsi ellehetetlenítését határozottan elutasítják - hangsúlyozta.

Stágel Bence kifejtette: a homoszexuálisok együttélését nem lehet egyenértékűnek tekinteni a heteroszexuálisok házasságával. Az azonos neműek párkapcsolata nem tölt be az állam által védendő társadalmi funkciót, a gyermekek jogaira is tekintettel az örökbefogadás ezért sem engedélyezhető.

Hozzáfűzte: a homoszexuálisok együttélésére a polgári jog szerződésekre vonatkozó része megfelelő jogi hátteret nyújt, az együtt élő homoszexuálisok polgári jogi szerződésekkel szabadon rendezhetik jogviszonyaikat.

Ezeket a köztük fennálló jogviszonyokat azonban semmi esetre sem szabad összekeverni a házasság intézményére vonatkozó szabályokkal.

Az IKSZ üdvözli az új kormány célkitűzéseit, mely többek között a családtámogatási rendszer erősítésével, a családi adózás bevezetésével szolgálja a családvédelem alkotmányban rögzített állami célkitűzéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.