Internetről rendelte "partnerét"

Melegek ellen prédikált a meleg pap

Egy befolyásos amerikai melegellenes baptista papról kiderült, hogy meleg: fotósok lefényképezték, amint európai vakációjáról egy interneten rendelt szépfiúval az oldalán tért haza.

2010.05.06 19:03MTI

A 61 éves George Alan Rekers, a konzervatív Családkutatási Tanács társalapítója azzal védekezik, hogy nem fűzik intim szálak jóképű húszéves partneréhez, azért fogadta fel, hogy segítsen neki a bőröndjeit cipelni. A Miami New Times híre szerint ez gyenge kifogás, ugyanis Rekers a Miami nemzetközi repülőtéren saját maga tolta egy kocsin bőröndjeit, a fiatalember üres kézzel vonult mellette.

A baptista lelkész útitársa a Rentboy nevű internetes szolgálattól származik, ahol kigyúrt testű férfiak félre nem érthető pózokban és videókon kínálják magukat. A fiatalember - aki a weboldalon Lucien néven szerepel, egyebek mellett "érzéki, vad, bármire kész" fiúként hirdetik - tagadja, hogy szexuális viszonya lett volna a pappal.

Rekers - aki egyben a Dél-Karolinai Egyetem nyugalmazott neuropszichológia-professzora - híres volt a melegek elleni kérlelhetetlen fellépéséről, legutóbb Floridában szakértőként tanúskodott egy azonos nemű pár örökbefogadási törekvése ellen. Cikket is írt arról, hogy a homoszexuális párok által örökbe fogadott gyerekek körében nagyobb a hajlam az öngyilkosságra.

A professzor Amerika egyik vezető melegellenes aktivistája. Már többször kifejtette, hogy a homoszexualitás szerinte értelmi fogyatékosság, amely azonban "gyógyítható".

Rekers - aki egész életében odaadó kereszténynek mutatta magát, három felnőtt fia van - tíz napot töltött Londonban és Madridban húszéves barátjával, a fotósok a Miami repülőtéren fényképezték le őket. A botrány kirobbanása után Facebook oldalán ezt írta: "Jézus Krisztus is töltött időt a vétkezőkkel azzal a szerető céllal, hogy megpróbáljon segíteni rajtuk."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.