Lehetetlen közlekedni

Az önkormányzat szerint minden rendben: babakocsival nem lehet elférni a Dagály utcában

A XIII. kerületi önkormányzat szerint minden rendben van a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen kialakított fizetős parkolóhelyekkel, a gyalogos közlekedésre szolgáló sáv rendelkezésre áll.

2010.05.12 15:36HavariaPress

A HavariaPress úgy tudja, hogy például a Dagály utcában, meg sem közelíti a parkolóhelyekből fennmaradt járdasáv az előírt másfél métert.

A XIII. kerületi önkormányzat szerint az új fizetős parkolóhelyek a főváros illetékes szakhatóságának, a Közlekedési Ügyosztálynak a forgalomtechnikai engedélye alapján lettek kialakítva, így értelemszerűen teljesen megfelelnek a jelenleg érvényben levő szabályoknak. A hírügynökség információi szerint a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen, zónabővítéssel kialakított új fizetős parkolóhelyek legtöbbje nem felel meg a hatályos törvényi szabályozásnak, azokon a helyeken nem alakíthattak volna ki a járda igénybevételével parkolóhelyeket.

A hatályos szabályozás szerint ugyanis csak akkor lehet járda igénybevételével parkolóhelyet kialakítani, ha a járda fele, de legalább másfél méter széles sáv szabadon marad a gyalogosok számára. Végig a Dagály utcában, megközelítőleg sem áll a gyalogosok rendelkezésére a másfél méteres sáv. Ott úgy alakították ki a fizetős parkolóhelyeket, hogy az autóknak négy kerékkel kell a járdára állniuk, egy nagyobb babakocsival is lehetetlen a járdán közlekedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.