Az idők változnak?

Globális Marihuána Menet: együtt szívnak, együtt nevetnek

A Kendermag Egyesület május 9-én vasárnap 16:00 órai kezdettel a margitszigeti Nagyréten hirdeti meg a Globális Marihuána Menet nevű nemzetközi rendezvénysorozat idei magyarországi eseményét, amelynek célja a kannabisz-tilalom elleni tiltakozás.

2010.05.06 08:44ma.hu

Amint azt a Kendermag Egyesület közleményében írja: egyre több ország vezetői ismerik fel, hogy a tiltás nem vezet eredményre, csak bűnözést és feketepiacot gerjeszt, illetve a droghasználaton túlmutató további közegészségügyi károkat okoz.

Számos ország a közelmúltban dekriminalizálta a drogfogyasztást, többek között Portugália vagy Csehország. Novemberben Kaliforniában népszavazást tartanak, amely megnyithatja az utat a legális szabályozás felé.


Kifejtik továbbá: A dohányzást ugyanebben az államban úgy sikerült visszaszorítani, hogy közben egyetlen embert sem zártak börtönbe: a megoldás kulcsa ugyanis az okos állami szabályozásban és a megelőzésben van.

Az idők változnak, és a változás Magyarországot sem kerülheti el: ki kell venni a fűkereskedelmet a bűnszervezetek kezéből! Fogyasztóvédelmet és adókat akarunk! -
írja a Kendermag Egyesület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.