Sugárzik a szőrmegyár?

Borzalmas: illegálisan lerakott radioaktív hulladékról pletykálnak Kunszentmártonban

Még tart a nyomozás a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) abban a múlt év végén a médiában nagy vihart kavart ügyben, miszerint 1999 decemberében radioaktív veszélyes hulladékot szállítottak Kunszentmártonba, az ottani szőrmegyár területére - írta szerdai számában az Új Néplap.

2010.04.07 09:09Új Néplap

Egy súlyos beteg gépkocsivezető 2009 végén a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy az anyagot ő rakodta és szállította a gyárba.

Akkor a város önkormányzata feljelentést tett, s az eljárást lefolytató NNI azóta tanúk sorát hallgatta ki, illetve okirati bizonyítékokat próbált gyűjteni. Mint Ábrahám Attila alezredes a lapnak elmondta: az okirati bizonyítást nehezíti, hogy egyes számviteli iratok és bizonylatok megőrzési ideje lejárt, többségüket már leselejtezték.

Az is lehet, hogy a szállítmányokat valamilyen irattal "álcázták"
- tette hozzá.

Az NNI osztályvezetőjének közlése szerint a bűncselekmény már valószínűleg elévült, így az eljárás elsődleges célja, megtalálni a radioaktív anyagot, hogy az ne szennyezhesse tovább a környezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.