Blogjában tervezgette a vérontást

Istennek képzelte magát S. Ábel

Azt tudjuk, hogy a világ tele van őrjöngő őrültekkel. Elborzadva hallgatjuk sokszor a hírekben, hogy valahol a világ másik felén ártatlan válnak ámokfutók áldozataivá. Múlt hét csütörtökön kiderült: egy 22 éves fiatalember Budapesten tervezett vérengzést, 22 embert akart kivégezni.

2010.02.16 09:11ma.hu

A fiatal jogászhallgató, S. Ábel már másfél éve megírta blogjában, hogy bizony vér fog folyni. 22 emberrel akart végezni élete 22 rossz éve miatt. Az ELTE Jogi karát, a Westendet vagy az Allee-t szemelte ki vérengzése helyszínéül, válogatás nélkül kezdett volna bele az öldöklésbe. Március 13-ig marad előzetes letartóztatásban, de nem jogerős a végzés, ugyanis maga a gyanúsított és védője is fellebbeztek.

S. Ábel, ugyanúgy, mint a pécsi ámokfutó, sportlövészetre járt, tehát jól tudott bánni a fegyverekkel. Egy 9 milliméteres parabellum típusú fegyver volt a birtokában, feltehetően ezzel akart vérfürdőt rendezni. A mészárlásra tudatosan készült, a szűk környezete tudta, hogy miket emleget az elmezavaros férfi. Az önjelölt ámokfutó beismerő vallomást tett, amit azóta visszavont. Eszerint beteges vonzalmat érzett a külföldön történt ámokfutások elkövetői és az elkövetés módja iránt, tananyagként tanulmányozta az ezekről készült felvételeket.

Honlapján a versei tanúskodnak beteges képzelgéseiről, íme egy részlet:

„Fegyvert ragad egy ifjú.
(Be fogják majd mondani.)
Beront az egyetemre,
S kilenc társát lelövi.”(...)

„(...)Ott találnak majd reá,
Golyóval a fejében.
Nem ítéli el bíró,
Nem érheti oly’ szégyen!”

Amellett, hogy tervezte a gyilkosságokat, felsőbbrendű lénynek, Istennek képzelte magát. Szintén egy verse, Az én Istenségem ad erről tanúbizonyságot:

„A ti csicska világotok
Nekem csak tanulmányút.
Utána hibátlan lényem
Tökéletes térbe jut (...)”.

A kihallgatáson bevallotta a rendőröknek, hogy már tartott „terepszemlét” az egyetemen és az egyik bevásárlóközpontban, de akkor nem tette meg, maga sem tudja miért. Azóta változtatott vallomásán: ma már azt mondja, hogy senkit nem akart megölni. A gyanúsított mindössze annyit ismer el az egészből, hogy két hete gázpisztolyával kilőtt panellakása ablakából.

Hamarosan 30 napos kivizsgálásra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, de ha addig semmi kézzel fogható bizonyítékot nem tud felmutatni a rendőrség, akkor könnyen szabadlábra helyezhetik, és a legrosszabb esetben befejezheti ördögi tervét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.