Sodródó jégtábláról mentette ki új gazdája

Tatra, Blöki! Ismét vízre szállt a Balti-tengerből kimentett kutya

Újra kimerészkedett a Balti-tengerre az a lengyel kutya, amelyet egy sodródó jégtábláról mentett ki új gazdája. A Baltic névre hallgató eb ezúttal biztonságban, annak a hajónak a fedélzetén szállt vízre, amelynek legénysége kihalászta a fagyos tengerből.

2010.02.10 16:51MTI

Narancssárga mentőmellényében Baltic szerdán hajózott ki egy háromnapos útra mostani gazdájával, Adam Buczynski tengerésszel, aki a múlt hónapban látta meg a kutyát egy úszó jégtáblán a Balti-tengeren. Nem hagyta sorsára, és épségben sikerült kimentenie az akkor már napok óta hányódó ebet.

A kutya hajóra szállását a lengyel televízió is megörökítette. A felvételeken Baltic új gazdája térdén ül, fejét Buczynski combjai közé fúrja.

A tengerész elmondta, hogy a kutyát láthatóan megviselte a készülődéssel járó felfordulás.

A legénység még émelygéscsillapítót is vitt magával arra az esetre, ha Balticot elfogná a tengeri betegség
- árulta el a hajó társtulajdonosának, a gdanski Tengerhalászati Intézetnek a szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.