Fakutya, forralt bor

Felhízott a jég: Siófokon megnyílik a pálya

Tizenöt-tizenhat centiméterre hízott kedd reggelre a Balaton jege Siófoknál, az önkormányzat ezért ingyenes korcsolyapályát jelölt ki, ahol csütörtöktől pályafelügyelettel és egészségügyi szolgálattal várják a vendégeket reggel 8 órától sötétedésig.

2010.01.26 15:15MTI

Kozma Ani sajtószóvivő elmondta az MTI-nek, hogy az önkormányzat közhasznú munkásai már nekiláttak a hóeltakarításnak az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca végében kijelölt területen, ahol a vízi rendészet is megfelelőnek találta a jégvastagságot.

Ha az időjárás nem szól közbe, a tervek szerint csütörtöktől mintegy 2000 négyzetméteren, folyamatos pályafelügyelet és egészségügyi szolgálat mellett korcsolyázhatnak, fakutyázhatnak vagy csúszkálhatnak a téli Balaton szerelmesei.

A pályakarbantartást és -felügyeletet a siófoki önkormányzat tulajdonában lévő, strandüzemeltető Balaton-parti Kft. végzi. A helyszínen forró tea, forralt bor és ennivaló is kapható lesz.

A vízi rendészet felhívta a figyelmet, hogy kizárólag a kijelölt helyen szabad korcsolyázni. Különösen veszélyes ugyanis, hogy a helyenként már megfelelő vastagságú jeget hó borítja, ezért nem látni, esetleg hol túl vékony a jég, illetve hol vannak rianások.

Fontos tudni, hogy kellő vastagságú jég esetén is tilos kikötőkben, veszteglőkben, éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között rámenni, illetve járművel ráhajtani a jégre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.