Az SZDSZ igen, az MSZP nem ért egyet Bokrossal

Fidesz: Gyurcsány-csomag, Bokros csomag vagy nemzeti ügyek kormánya - lehet választani

A Fidesz szerint kiderült, hogy aki a szocialista pártra szavaz, a Gyurcsány-csomagot választja, aki az MDF-re, az a Bokros-csomagra szavaz, aki pedig a Fideszre adja voksát, az a nemzeti ügyek kormányára szavaz - írta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője vasárnapi közleményében Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltjének programadó és évértékelő beszédére reagálva.

2010.02.07 19:23MTI

Bokros Lajos szerint az MDF az egyetlen párt, amelynek megvalósítható programja van, és annak végrehajtása azt az eredményt hozza, amit a párt ígért; az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap, Budapesten mondott programadó és évértékelő beszédében azt is hangsúlyozta, hogy okos államra van szükség, amely tisztakezű.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője, az MDF kormányfő-jelöltjének beszédére reagálva azt mondta, hogy fontos tanulsággal gazdagodhattak a választók az elmúlt napokban, miszerint a Fidesznek nincs programja, de van támogatottsága, az MDF-nek pedig van ugyan programja, de nincs hozzá támogatottsága. Ezért mostanra még világosabban látszik, hogy Orbán Viktor "túlhatalmát" csak az MSZP tudja megakadályozni - tette hozzá Budai Bernadett.

Orbán Viktor pénteki országértékelő beszédében jelentette be, hogy ő maga és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti.

A Fidesz elnöke a legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte.

Az SZDSZ egyetért Bokros Lajos politikai elképzeléseivel

Az SZDSZ egyetért Bokros Lajos politikai és gazdaságpolitikai elképzeléseivel, ezért is döntött korábban úgy a párt országos tanácsa, hogy támogatja azokat - reagált az MDF miniszterelnök-jelöltje által vasárnap mondottakra Retkes Attila az MTI-nek.

A Szabad Demokraták Szövetségének elnöke azt mondta, hogy a beszédben elhangzott adópolitikai elképzelések, az erős társadalomról, erős vállalkozásokról és erős jegybankról szóló felvetések egybecsengenek a liberálisok terveivel.

Hozzátette: a szabad demokraták szakpolitikái Bokros Lajos programját jól kiegészítik. Retkes Attila azt is elmondta: hétfőtől, az ajánlószelvény-gyűjtés kezdetétől Budapesten és kilenc megyében az SZDSZ jelöltjeivel és infrastrukturális bázisával fogja támogatni a Bokros Lajos programja által fémjelzett demokratikus közepet.

A szabad demokraták elnöke kitért arra, hogy egy hetekkel ezelőtt lekötött program miatt személyesen nem tudott jelen lenni a programalkotó és évértékelő beszéd helyszínén, de hangsúlyozta, hogy egyetért az ott elhangzottakkal.

MSZP: az MDF programja aligha lehet a többség közös nevezője

Az MSZP szerint Bokros Lajos programjában nincs sok köszönet, alig elviselhető terhet róna a magyar családokra, diákokra és a nyugdíjasokra egyaránt.

Budai Bernadett ezzel reagált arra, hogy Bokros Lajos az MDF miniszterelnök-jelöltje programadó és évértékelő beszédében vasárnap azt mondta: az MDF az egyetlen párt, amelynek megvalósítható programja van, és annak megvalósítása azt az eredményt hozza, amit a párt ígért.

Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: az MDF programja szociálisan kirekesztő, és aligha lehet a többség közös nevezője.

Véleménye szerint fontos tanulsággal gazdagodhattak a választók az elmúlt napokban, miszerint a Fidesznek nincs programja, de van támogatottsága, az MDF-nek pedig van ugyan programja, de nincs hozzá támogatottsága.

Ezért mostanra még világosabban látszik, hogy Orbán Viktor "túlhatalmát" csak az MSZP tudja megakadályozni - jelentette ki Budai Bernadett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.