"Az MDF-nek van megvalósítható programja"

Bokros: Okos állam kell, amely tisztakezű

Bokros Lajos szerint az MDF az egyetlen párt, amelynek megvalósítható programja van, és annak végrehajtása azt az eredményt hozza, amit a párt ígért; az MDF miniszterelnök-jelöltje vasárnap, Budapesten mondott programadó és évértékelő beszédében azt is hangsúlyozta, hogy okos államra van szükség, amely tisztakezű.

2010.02.07 17:00MTI

Bokros Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma nagyon kevesen fizetnek egyedileg nagyon sok adót. Ez kialakított egy adóelkerülésre ösztönző magatartást, ezért az a megoldás, hogy több embernek kell egyedileg kevesebb adót fizetnie - tette hozzá a szónoki pulpitusról, amelynek elején "A minőség" felirat volt olvasható.

A politikus hangsúlyozta, hogy okos államra, emellett pedig erős társadalomra, erős demokráciára, erős gazdaságra, valamint erős vállalkozókra van szükség.

A volt pénzügyminiszter szerint erős jegybank kell, amely ellensúlya egy rossz költségvetési politikának.

Fenntartható, hosszú távon magas szintű növekedés nélkül nincs felzárkózás - magyarázta, kitérve arra, hogy az elmúlt tíz évben mindössze két-három évig volt érzékelhető gazdasági növekedés, tavaly azonban hét százalékos gazdasági visszaesést kellett elszenvednie az országnak.

Bokros Lajos úgy látja, hogy a szociális szférában kialakult egy olyan nézet, amely szerint mindenki rászoruló, és "ezek a rászorulók egyre nagyobb mértékű támogatásra jogosultak".

A miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: "fúj a szél keletről, hideget hoz, néha diktatúrát, de szerencsére van déli szél is, amely India és Brazília felől fúj". Hozzátette: vannak olyan fejlődő országok, amelyek a demokratikus berendezkedés keretei között is gyors gazdasági növekedésre és felemelkedésre képesek.

Nem igaz az az üzenet, hogy a világ egyértelműen a féldiktatórikus rendszerek irányába mozog - jelentette ki Bokros Lajos, kiemelve azt is: a vállalkozóknak nem több állami gyámkodásra, hanem kevesebb bürokráciára, kiszámíthatóbb szabályokra, alacsonyabb adókra, és jobban felkészült, olcsóbb munkaerőre van szükségük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.