Újraosztás vagy felszámolás?

Bizonytalan ellátás? Nem tudni mi a helyzet a kórházi ágyak átcsoportosításával

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) csaknem 5 ezer kórházi ágy újraosztását vagy felszámolását javasolta a regionális egészségügyi tanácsoknak, de a végső döntésről még nem sokat lehet tudni.

2010.01.29 07:18Népszava

A Népszava pénteki számában megjelent írás szerint az egészségbiztosító a csaknem 45 ezer kórházi ágyból valamivel több mint négyezret minősített kihasználatlannak, a szolgáltatók többletigényéből ezzel párhuzamosan viszont 833-at talált indokoltnak.

A végső döntést a regionális egészségügyi tanácsok véleménye alapján az ÁNTSZ mondja ki. Az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke szerint a térség kórházai határozatot kaptak az átcsoportosításról, a Közép-magyarországi Regionális Tanács volt elnöke viszont csak a tervekről értesült, hivatalos döntésről nem.

A Közép-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács volt elnöke, Stubnya Gusztáv a lapnak elmondta: tavaly novemberben ugyan értesült arról, hogy az OEP a 13 ezer férőhelyből több mint ezer ágyat szüntetne meg, a végső döntésről azonban már nem kapott hivatalos határozatot.

Az elnök szerint ennek magyarázata csak az lehet, hogy a kormány a választások előtt egyszerűen nem mert hozzányúlni fővárosi és Pest megyei kórházakhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.