A fémkordon a Parlamenthez közelebb került

A rendőrség éjszaka elbontotta a Parlament körüli kordon egy részét

A rendőrség szerdára virradóra elbontotta a Parlament körüli kordon egy részét - közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője az MTI-vel. Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka keddi döntését a rendőrség honlapján tette közzé.

2008.02.13 08:31MTI

A tájékoztatás szerint a területlezárást az Országházhoz vezető északi behajtónál a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a sorompóig a járda vonalában, valamint az ,56-os emlékhelytől a lánckordon mentén a továbbiakban is fenntartják. Ez azt jelenti, hogy a fémkordon a Parlamenthez közelebb került, és így a Kossuth téri füves területek szabaddá váltak. 

A dandártábornok azt állapította meg, hogy a lezárás fenntartása már csak az említett területen indokolható. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden elképzelhetőnek mondta, hogy hamarosan eredeti helyére állítják vissza a Parlament előtti kordont. 

Megjegyezte: a Parlament biztonsága érdekében hozott intézkedést a kordon kitolásáról öt naponta felül kell vizsgálni, és ha 15 napot meghaladó az intézkedés időtartama, akkor az országos rendőrfőkapitány jogosult a kérdésben dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.