A végkielégítési ügyekbe bukott bele

Ritkaság: végkielégítés nélkül távozik a BKV vezető

Végkielégítés nélkül távozott a BKV-tól Balogh Zsolt általános és műszaki vezérigazgató-helyettes - közölte a BKV hétfőn.

2009.08.03 19:01MTI

A vezető július 31-ével saját kezdeményezésére közös megegyezéssel távozott a budapesti közlekedési vállalattól, munkakörének műszaki területre vonatkozó részét Takács Péter jelenlegi logisztikai igazgató veszi át - olvasható a BKV közleményében. Hozzátették: az általános vezérigazgató helyettesi feladatokat Kocsis István saját hatáskörébe vonja.

Balogh Zsolt neve az elmúlt napokban többször felmerült a végkielégítési botrányokkal kapcsolatban. Ő foglalkoztatta tovább - akkor még megbízott vezérigazgatóként - csaknem 100 milliós végkielégítésének kifizetése után havi 1,2 millió forintért Szalainé Szilágyi Eleonórát a cég volt humánpolitikai igazgatóját, és Bosnyák Gyula volt stratégiai igazgató 40 milliós végkielégítését is ő írta alá. Balogh Zsolt nevéhez köthető az a munkaügyi per is, amelyben a BKV-t csaknem 100 millió forint megfizetésére kötelezték első fokon, mert végkielégítés nélkül elküldték Szalai László stratégiai igazgatót, aki azonban beperelte a BKV-t, mondván jár neki a végkielégítés.

Szalai László legutolsó munkaszerződését Balogh Zsolt írta alá és ő is menesztette. Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja a múlt héten több alkalommal tartott sajtótájékoztatóján is azonnali távozását követelte a BKV általános vezérigazgató-helyettesének és Székely Gábornak, a felügyelőbizottság elnökének.

A BKV Zrt.-nél tapasztalható botrányok és rendkívül magas végkielégítési ügyek miatt azonnali lemondásra szólította fel a Fidesz nevében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettest is. A Fidesz fővárosi képviselője a legfőbb ügyészhez fordult a végkielégítési ügyek miatt, mivel felmerül a különösen nagy kárt okozó hűtlen vagy hanyag kezelés tényállása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.