Engedett a közlekedési társaság

Végkielégítések: átvizsgálja jutalmazási rendszerét a BKV

A BKV átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét, és 2007 januárjáig visszamenőleg átnéznek minden végkielégítést - közölte Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

2009.07.30 19:44MTI

A kommunikációs vezető ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta: Bosnyák Gyula, a cég korábbi stratégiai igazgatója egy év munkaviszony után csaknem 40 millió forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól. Székelyné Pásztor Erzsébet azt mondta: valóban kapott egy nagyobb összeget Bosnyák Gyula, de azt, hogy ez mekkora, személyiségi jogokra hivatkozva nem mondta el.

Annyit közölt még: Bosnyák Gyula munkaszerződését - amelyben rögzítették azt is, hogy távozásakor milyen szabályok szerint kap végkielégítést - Antal Attila korábbi vezérigazgató írta alá. (A Magyar Nemzet azt írta: "a kommunikációs vezető megerősítette, Bosnyák végkielégítését valóban Balogh Zsolt szignálta".)

A BKV csütörtök délután közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írják: Kocsis István vezérigazgató "sajnálatosnak" tartja, hogy sem írásban, sem szóban nem tájékoztatták őt a vezérigazgatói poszt átadás-átvételekor a korábban kifizetett végkielégítésekről. Hozzátették: amennyiben a belső vizsgálat szabálytalanságot állapít meg, akkor személyi felelősségre vonás történhet. Székelyné Pásztor Erzsébet korábbi tájékoztatása szerint a belső vizsgálat dönt az anyagi következményekről is.

Korábban Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató távozott a cégtől, miután a Magyar Nemzet azt írta: 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a cégnél maradhatott bruttó 4 millió forintos fizetésért. A Fidesz emiatt a legfőbb ügyészhez fordult, mert szerintük felmerül a különösen nagy kárt okozó hűtlen vagy hanyag kezelés tényállása.

A párt egyben kezdeményezte Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes és Székely Gábor BKV felügyelőbizottsági elnök menesztését is, mivel szerintük nekik szerepük volt abban, hogy Szalainé ilyen mértékű végkielégítést kapjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.